Естествената кожа в гардероба на един мъж…

естествена кожа

Естествена кожа – класика или отживелица?
Независимо дали най-накрая отивате на тази първа среща с момичето от съседния блок или излизате с приятелите си през уикенда, има един моден артикул, който може да ви поддържа свеж през целия ден – коженото яке. Най-върховното облекло от висша мода съчетава мода и функция по начин, на който малко други могат да се надяват да съвпадат.

История – естествена кожа

Преди да обсъдим как кожените якета са придобили толкова голяма популярност и отказват да изчезнат, важно е да знаем къде се родиха любимите ни връхни дрехи.
Ултра-стилният моден артикул води началото си от военното облекло. Именно в началото на 1900-те години по време на Първата световна война немските пилоти на изтребители започват да носят кафяво кожено яке – което по-късно, през Втората световна война, става известно като яке „бомбър“.

Синоним на авиаторското яке, топлото яке – бомбер е удобен и разумен избор на връхни дрехи за пилоти, които трябва да изпитат екстремни студове на голяма надморска височина. Част от военната униформа, авиаторите от онова време никога не биха могли да предполагат колко съществено значение ще стане вечният шикозен стил за модата само няколко години по-късно.

През 1928 г. коженото яке, от естествена кожа, е представено за първи път като модна дреха от супер талантливия и вдъхновение за много бъдещи дизайнери Ървин Шот. Дизайнът му е подобен на модерното кожено яке за мотоциклет и е кръстен на любимата му компания за пури – The Perfecto.

Верен на името си, дизайнът е просто перфектен – и е силно желан в модните среди дори днес. Това яке много вдъхновява модерното кожено яке във всекидневния стил.

Вместо да използва копчета за предното закопчаване, каквато е била нормата за кожените якета от онова време, Schott избра смело закопчаване с цип, подчертавайки целия вид на дрехата. Това първо модерно кожено яке, вероятно най-евтиният такъв високо аплодиран дизайн, на който някога е бил оценяван в историята на кожените якета.

Кожените бомбър якета имат своя собствена мода. Изработена от конска или телешка кожа в тъмнокафяво или черно, почти всеки мъж, който е карал кола или карал мотоциклет, е носил такава. Спортните кабрио автомобили са били предмет на завист на всеки мъж от предградията, който копнеее да избяга от корпоративния бизнес живот на път за вкъщи. Носенето на кожено яке дава чувството за младежка свобода. Кожата го направи и най-ветроустойчивият и издръжлив избор. Подплатата с цип ги прави лесни за пране у дома.

Черното мотоциклетно яке с асиметричен цип, нарязан джоб на гърдите, джоб с капак с едно копче и долен колан се асоциира с бунтовни младежи, дори ако те всъщност не са карали мотоциклет.

leather_jackets

Коженото яке в съвременната мода

Оттогава коженото яке само нараства в акламацията си. Ставайки все по-популярно с всяка следваща година, тенденцията остарява като хубаво вино. С модните икони и супермодели, следващата група, която възприема тенденцията в собствения си живот, стана по-приемливо коженото яке да се разглежда като по-меко, по-небрежно облекло от висока мода.

От гръндж и остри кожени якета с шипове до някои ярко оцветени, смели модни якета до съвременен, минималистичен дизайн – кожените якета на модерното време са подходящи за всеки повод. Естествената кожа остава все така предпочитана от любителите на този характерен вид якета.

Коженото яке при Takeshy Kurosawa

Незаменима част в гардероба на истинския мъж е висококачественото яке от естествена кожа. То е отделен и важен елемент в гардероба и в зависимост от комбинацията с останалото облекло може да се използва както за ежедневна работа, така и за по-неофициални поводи.

Като едно от големите имена в италианската модна сцена, Takeshy Kurosawa винаги е на върха на новите тенденции, без да забравя класическите разбирания в текстилната индустрия. Поради този факт, коженото облекло е винаги неизменна част от всяка нова колекция на марката. Винаги от естествена кожа, винаги със съчетаващи легендарните линии от миналото и актуалните тенденции, кожените якета на Takeshy Kurosawa са сред най-атрактивните предложения на пазара всеки един сезон.

Може би ще харесате и тези

останете близо

Абонирайте се за нашия бюлетин
6
viber logo

Присъединете се към нашата VIBER общност , за да получавате актуализации и информация за събития.